Apple – en modern teknikjätte

Dator- och hemelektronikföretaget Apple Inc. grundades 1976 och har sedan dess varit en av de ledande aktörerna i branschen.närbild på apples logotypApple var tidiga med att tillverka persondatorer, men när andra tillverkare kom in i bilden på 1980-talet blev det betydligt tuffare. Företaget har anpassat sig och deras utbud av produkter har ökat, vilket har gjort att de är ännu mer framgångsrika nu. År 2010 omsatte de till exempel 65 miljarder dollar och 2011 blev de det företag som hade högst aktievärde i hela världen. En stor del av Apples framgångar ligger i deras innovativa produkter och de är ofta ett steg före konkurrenterna. Kännetecknande för många av deras produkter är att namnen börjar med i, som exempelvis iPhone, iPod och iTunes.

Datorer

Mac har hela tiden fört en kamp med PC-datorer och de flesta har en bestämd åsikt om vilken dator som är bäst. Till Macs fördel brukar räknas att de har snyggast design, stabilare system samt att de är mer användarvänliga. Även surfplattan iPad kan räknas till datorerna och den blev genast en stor succé när den lanserades i Sverige 2010.

Tillbehör

Till alla Apples produkter finns det ett stort utbud av tillbehör. Numera finns det även billiga tredjepartsprodukter som till exempel laddare tillgängliga från olika webbutiker online.

Iphone

Efter ett stort hemlighetsmakeri släpptes Iphone i januari 2007 och den blev samma år utsedd till årets uppfinning av Time Magazine. Smartphonen har sedan kontinuerligt uppdaterats och i september 2014 släpptes Iphone 6. Den snabba utvecklingen har gjort att Iphone inte bara är en telefon utan även en liten dator, kamera och musikspelare.