Dags att flytta ut

Det händer inte alltför sällan att en företagsverksamhet måste byta lokaler. Orsaken till detta kan vara en rad olika anledningar, som att företaget har växt ur sina gamla lokaler och behöver mer plats. Det kanske är så att verksamheten har dragits ner och behöver inte så stor plats längre eller att läget är fel och inte ger den försäljningen man önskar. Oavsett orsak, är det viktigt att man väljer rätt läge och rätt lokal för sin verksamhet, och det är mycket som ska stämma.

Att tänka på

Några saker som är bra att tänka på när man letar ny lokal är bland annat att den ska uppfylla de behov verksamheten har och att man ska tänka vilka andra alternativ som finns, som att man kanske kan dela lokal med andra för att sänka kostnaderna eller hyra färdigmöblerade lokaler. På så sätt kan man få billigare hyra och mindre utgifter. Läget är förstås kritiskt och man bör tänka på hur en eventuell flytt påverkar medarbetarnas möjlighet att ta sig till jobbet. Nöjda medarbetare är alltid bra och att låta dem vara med på ett hörn kan vara ett smart drag.

Spara tid

Vill man leta efter ny lokal själv, gäller det att veta var man ska leta, men ibland räcker inte tiden till och då kan man ta hjälp av en mäklarfirma, som kan leta efter lämpliga objekt. Det spar både tid och energi, som kan användas till att utveckla företaget istället.

Flytthjälp

Att flytta ett helt företag till nya lokaler kräver tid och planering. Man får förvänta sig att verksamheten kommer att stå still helt eller delvis. Vill man att flytten ska fungera snabbt och smidigt, kan det vara klokt att anlita en flyttfirma, som sköter allt. Anlitar man en flyttfirma ingår det dessutom försäkring ifall något skulle hända.