Maxa din mobila effektivitet

affärsman på språngÄr du en sådan som konstant är ute och flänger i ditt jobb? Är det fasta kontor huvudsakligen ett hem för spindelnät och oöppnade kuvert? Här kommer då tipsen hur just du kan maxa din produktivitet när du är på språng. 

Plattor

Ett av de bästa verktygen som finns för extremt mobil produktivitet är surfplattorna. På dem kan du snabbt få tillgång till all världens information direkt i dina händer, det finns dock en nackdel. För även om plattorna är extremt bra när man skall ta del av information så är de inte lika bra när man skall producera den. Avsaknaden av tangentbord gör att textinmatning blir snabbt både jobbigt och långsamt.Då är det inte konstigt att till just iPad är det fodral med inbyggda tangentbord som är de mest sålda. På så sätt kan du få fördelarna från en surfplatta samtidigt som du kan skriva lika snabbt som på en laptop.

Uppkoppling

Utan en internetuppkoppling får man idag inte mycket gjort. De flesta affärssystemen som företag använder ligger antingen helt i molnet eller måste nås via internet när man är på fri fot. Exakt vilken uppkoppling man skall välja beror i detta fallet helt på hur man arbetar. Om surfplattan är din huvudsakliga arbetsstation så kan det vara bra att köpa en sådan med inbyggt 3G-modem. På så sätt är allt där man behöver det, hela tiden. Då surfplattorna dessutom oftast även har möjligheten att agera som en mobil hotspot går det att vid behov koppla sin dator till den uppkopplingen.

Pappershantering

Även i vår nu väldigt digitala värld så stöter man förhållandevis ofta på papper i en form eller en annan. Att bära med sig en skanner för att kunna digitalisera dessa för längre förvaring kan låta som ett jobbigt alternativ men tack vare bra appar så kan man bygga in den funktionen i sin iPhone.