Spel och teknologi

Som vår teknologi utvecklas förändrar vi även våra möjligheter inom många olika områden. Ett sådant är spel, alla som spelat spel sedan 90-talet har varit med om otroliga förändringar och förbättringar i vad spel kan klara av och hur de ser ut.Technology

Flash och HTML5

Adobe Flash, tidigare känt som Macromedia Flash och Shockwave Flash är en multimedia- och mjukvaruplattform för att skapa vektorgrafik, animationer, spel och rich internet applications. För just spel så finns det många flashspel sajter på nätet, som till exempel Kongregate, och många små spelstudios som programmerar dessa spel.HTML5 står för Hyper Text Markup Language, teknologin har använts i över 20 år för att skapa hemsidor, med detta system kan man inbädda multimedia verktyg som animationer och videoklipp med en textfil . En av de största fördelarna med just HTML5 är att man kan rendera multimedia utan att behöva använda sig av ett plugin eller uppspelningsapplikationer. Denna teknologi ämnar byta ut rich internet application-plattformar som Adobe Flash då vissa nyare maskiner som smartphones och surfplattor haft problem med just flashapplikationer. Många spel- och casinosajter har tagit tillfället i akt att konvertera sina spel till HTML5 så att de kan spelas på så många enheter som möjligt.

Virtual Reality

För de som håller sig något uppdaterad vad gäller ny teknologi, men även för många som inte gör det, är det svårt att ha missat den myriad av artiklar och nyheter som kretsar kring virtual reality, eller VR. Mycket av detta startade med Oculus Rift, som i sin tur började som ett projekt på Kickstarter.Man kan nog mist sagt säga att det har varit mycket hype över VR, och specifikt Oculus Rift eftersom det startade där, men alla är långt ifrån övertygat att de kommer att vara nästa stora grej, den svenska prylsajten M3 har ett och annat att säga om just Oculus Rift. Ett antal spel finns redan för VR Headset och fler är i utveckling, det är inte svårt att se potentialen för spel i VR, men om denna potential går att uppnå är ännu inte säkert, vi kan bara vänta och se.