Bra laptops för studenter

En dator kan vara ett väldigt bra hjälpmedel i dina studier. Är man student så kanske man inte har den största budgeten för en dator, men samtidigt så behöver man något stabilt och pålitligt. Eftersom datorn idag förmodligen är en stor del av dina studier så kan det vara bra att se över vad man faktiskt letar efter i en dator innan man gör sitt köp.

Smidighet

Chanserna är stora att du kommer bära runt din dator en del, till och från föreläsningar och till grupparbeten så kan det vara bra att försöka välja en lätt dator. Med storlek så kommer ofta också vikt, tänk på att det kan vara bra om datorn också lämnar utrymme för mer saker i din väska så som skolböcker. Väskan blir lätt tung att bära på om det ligger både dator och böcker i den. En skärmstorlek på ungefär 13 tum kan vara bra då man inte heller vill ha en för liten skärm eftersom man kommer spendera många timmars arbete på den, då är det skönt med en skärm som är behaglig att läsa på.

Batteritid

Många gånger så har du förmodligen tillgång till ett eluttag, men risken finns alltid att du glömmer att ladda, eller att du kanske inte sitter bredvid ett eluttag. Med en bra batteritid så blir inte dessa situationerna ett lika stort problem. Just därför är det en väldigt bra idé att välja en dator med lång batteritid, försök att hitta något som klarar av minst 7 timmar. Även om man känner att 7 timmar kanske inte kommer behövas så bör man ha i åtanke att den tiden kan komma att kortas ner när datorn börjar bli äldre.

Lagringsutrymme

Är datorn avsedd för att primärt användas för studier så går det inte åt allt för mycket lagringsutrymme. Men, en bra hårddisk kan göra skillnad ändå. En traditionell hårddisk ger mer lagringsutrymme för pengarna, men den kan komma att sega ner din dator rejält ju äldre den blir. Eftersom man inte behöver så mycket lagringsutrymme så är dom nyare SSD-hårddiskarna ett bättre alternativ. En dator med SSD-hårddisk kommer garanterat att starta snabbare, och en SSD har inga rörliga delar inuti så den är också mycket mer stöttålig än en vanligt hårddisk. Det kommer att löna sig att lägga en extra slant på en dator med SSD, en storlek på 128GB räcker bra för studier.