Grunden för en bra e-butik

E-handel är en miljardindustri, det finns ingen anledning varför du inte kan få en del av kakan. Konkurrensen är hård men det finns stora stålar att tjäna för den som gör rätt.

Produkter

Vad är du sugen på att sälja? Många gillar inredning och kläder men marknaden är mättad till gränsen på denna typ av e-handel. Det är svårt att slå igenom och svårt att synas på nätet. Försök att hitta produkter eller en produkttyp som är ovanlig eller inte ens finns. Att förutse marknadens behov innan marknaden vet att de vill ha det, är nyckeln till snabb framgång inom e-handel.

Koncept

Du kan annars försöka ha ett unikt koncept på sajten. Många satsar idag på ekologiska varor och tanken att vara ett miljömärkt företag. Det är så vanligt idag att det inte gör sajten unik. Det finns intressanta koncept att ta inspiration från. Det finns exempelvis en sajt som säljer bara en enda produkt varje månad. Efter en månad byter de ut produkten till en annan och optimerar för nya sökord och ändrar utseendet på sajten för att passa den senaste produkten.

Plattformen

Ingen handlar på en sajt som fungerar dåligt eller har bristande design. Sajten måste anpassas efter din målgrupp och produkten, men samtidigt vara lätt att shoppa på och snygg att titta på. Om du inte har några webbskaparvanor är det bättre att kontakta SiteDirect och få hjälp att hitta en webblösning som passar dig och dina varor. Få sajten skräddarsydd redan från början och