Den moderna elcykeln

Allt fler väljer olika cykelfordon cykelkraft.se över bilar och annan transport för resan till jobbet och bland tillgängliga modeller väljer många elcykel som ett miljövänligt alternativ. Om du aldrig har provat en elcykel så blir du säkert förvånad över hur roligt det kan vara.

En elcykel går att använda precis som en vanlig cykel med alternativet att aktivera el assistans på en display som finns på styret. Det är ett av de mest miljövänligaste transportalternativet, dessutom är de ekonomiska och hälsosamma.

El-assistans

Man kan själv välja hur mycket assistans man vill ha. Maxhastigheten är 25 km/h men om du är snabb så går det att cykla fortare än det. El-assistansen ger extra kraft endast när man trampar. Elkraften beror på hur mycket du trampar men du slipper bli trött från cyklandet.

Ett bättre transport alternativ

Att skaffa en elcykel blir allt vanligare. Elcykeln är ett mycket smidigt transportsätt och även ett bra alternativ för de som bor i städer. Användning av elcykel med hjälp av el-motorn kan vara ett snabbare alternativ att ta sig till och från jobbet i jämförelse med att åka kollektivt eller med bil. Du kan cykla upp till fem mil utan att behöva ladda batteriet beroende på kapaciteten på batteriet.