Skaffa en hjärtstartare till företaget

Beroende på vad som händer, bör ett företag alltid vara väl förberett. Det kan vara fråga om sekunder för att rädda livet på en av dina medarbetare. Då måste ni vara redo att agera. När det gäller hjärtfel, är det ofta som ambulanspersonalen inte anländer till platsen förrän det är försent.

Hjälp i nöden

Scenariot att bli av med en medarbetare för att företaget inte hade rätt utrustning är tragiskt, men tyvärr förekommande. Nu finns det alternativ och hjälp att få i nöden. Här hittar du HLR hjälpen.

Utbildning för livet

När ni har köpt in er hjärtstartare, behöver ni ha några som är utbildade för att kunna använda den. Det räcker inte med att bara köpa in utrustningen, även om den är självinstruerande. Först utser ni helst ett flertal personer som ni tränar, sedan utser ni några av dessa som ser till att utrustningen alltid fungerar.

Hjälp online

Om ni känner att det vore bra med en kurs online, kan ni vända er till HLR-rådet. De visar er hur ni hjälper både barn och vuxna. HLR-rådet står för Svenska Rådet för Hjärt- och Lungräddning. De samarbetar med ERC, ”European Resuscitation Coucil”, som är ett europeiskt organ.