Nyheter på mobilmarknaden

10817479-emerging-mobile-marketFör dig som redan gäspar åt Iphone 6s och Galaxy S6 Edge – här kommer en liten spaning om vad som gäller på mobilfronten 2016!

Jättarna släpper nytt

Mobiljättarna har släppt nya modeller i ungefär samma takt i en längre tid, så vi kan nog vänta oss nya modeller under 2016. En ganska lättförutsedd nyhet för den som har lite koll mobilbranschen. Samsung har meddelat att både Galaxy S7 och S7 Edge kommer i början av året med förbättrad processor och kamera.Det antas också att Iphone7 kommer i september som vanligt. Troligen fortsätter trenden med stora bildskärmar, men frågan är om Apple kommer att följa Samsung i spåren och välja en böjd skärm eller om de har egna idéer. Kanske får vi också ytterligare några nya färger till serien som nu har Gold, Silver, Space Grey och Rose Gold.

Trådlöst

En trend vi kunnat se redan nu är att våra mobiler och surfplattor blivit ännu mer trådlösa. Fler och fler satsar på trådlös laddning av elektronisk utrustning, till exempel har IKEA redan släppt en möbelserie med integrerad trådlös laddning och vi förväntar oss att fler möbeltillverkare följer efter.Vi tror att vi 2016 kommer att få se en markant ökning på den här fronten, där nya modeller är förberedda för den här funktionen. För den som är sugen på trådlöst, men inte vill byta mobiltelefon riktigt än, kan köpa tillbehör i form av skal och platta som gör trådlös laddning möjlig även för den nuvarande generationens mobiler.

Vikbart

De senaste årens utveckling mot allt större skärmar börjar orsaka problem då de nu är så stora att de börjar bli opraktiska att bära med sig. Men är vi redo att backa ett steg mot mindre telefoner, med mindre bildskärmar? Knappast.Är lösningen här med vikbara telefoner?